Az Alza.hu 3D nyomtatókkal segíti a technológiai oktatást az iskolákban

Az Alza.hu online áruház 3D nyomtatókat ad kölcsön a magyar iskoláknak teljesen ingyen az új kölcsönző programjuk részeként. A cég szeretne lehetőséget biztosítani a diákoknak és tanároknak a modern technológia megismerésére. A programba jelentkező intézmények számára egy 91 990 Ft értékű Creality Ender 3 nyomtatót ad kölcsön 6 hónapos időtartamra. Továbbá az Alza előnyös vásárlási lehetőségekkel kedvez az oktatási intézményeknek az új iskolaév kezdetekor.

Az Alza a kölcsönző programjuk kísérleti szakaszát a tavalyi évben indította el a Cseh Köztársaságban, most pedig a program Magyarországon is folytatódik. A 3D nyomtatók kölcsönadásának lehetőségével a vállalat szeretne támogatást nyújtani az iskoláknak azáltal, hogy az intézmények integrálhatják a modern technológiát az oktatásba. A programra nemcsak az általános-, hanem a középiskolák is jelentkezhetnek. A jelentkezés egyedüli feltétele egy előzetes regisztráció az önkormányzatok és közintézmények számára, amely teljesen ingyenes, csak úgy, mint a nyomtató kölcsönzése.

„A 3D nyomtatók hamarosan az oktatás fontos részét képezik majd. Pontosan ezért szeretnénk megadni az iskoláknak azt a lehetőséget, hogy a gyakorlatban is kipróbálhassák a legújabb eszközöket. Ezeket a nyomtatókat nemcsak a műszaki és informatikai tantárgyaknál lehet hasznosítani, hanem például a művészeti tárgyak esetében is, ahol a pedagógusok kinyomtathatják az egyes modelleket és a tanítási eszközöket, amelyekre egyébként nem lett volna lehetőségük.” – magyarázta Takács Csaba, az Alza.hu vezetője. Azoknak, akiket érdekel a kölcsönzési lehetőség, csupán annyi a teendőjük, hogy írnak egy kérelmet az org@alza.hu e-mail címre és megrendelik a Creality Ender 3 nyomtatót. A 6 hónapos tesztidőszak leteltével az intézmények kedvezményes áron (53,300 Ft ÁFA nélkül) vásárolhatják meg a készüléket, vagy egyszerűen visszaadják azt.

Az Alza készen áll arra, hogy segítse az iskolákat a digitalizálásban, és hogy felkészítse az intézményeket a covid-19 vírushoz kapcsolódó esetleges távoktatásra. Az idei év tavaszán a cég többszörösen megnövekedett igényt tapasztalt az olyan online oktatáshoz szükséges informatikai felszerelések esetében, mint például a számítógépek, laptopok, monitorok, fejhallgatók és webkamerák. Ezért az új iskolaév kezdete előtt az e-shop kibővítette az elektronikai eszközök és kiegészítők raktárkészletét, hogy rugalmasan teljesíthesse az oktatási intézmények és háztartások igényeit. Emellett előnyös vásárlási feltételekkel, kedvező árakkal, a hét minden napján aktív ügyfélszolgálattal, a termékek kipróbálásának lehetőségével és számos fizetési opcióval várja az oktatási intézményeket, utóbbi magában foglalja a meghosszabbított teljesítési határidejű számlákat is, amelyeket a cég az aktuális igényeikhez igazít (támogatások felhasználása).

Forrás: Alza sajtóközlemény