Már száz AlzaBoxot működtet az Alza Magyarországon

Az Alza.hu, Magyarország harmadik legnagyobb forgalmú e-kereskedője már a századik AlzaBox önkiszolgáló csomagautomatát helyezte üzembe a napokban. A webáruház a vásárlóihoz a lehető legközelebb szeretne lenni, és megkönnyíteni számukra a karácsonyi vásárlást. A cég minden héten több tucat új Alzaboxot telepít, és azt tervezi, hogy karácsonyig összesen 200 AlzaBoxot helyez üzembe Magyarországon, emellett megnyitja azokat a piac más szereplői, a csomagkézbesítők és más webáruházak előtt is, így az ügyfelek számára egyetlen okos átvevőhelyet biztosít, ahol hamarosan minden online rendelés átvehető lesz.

Az Alza.hu az elmúlt egy évben megháromszorozta a Magyarországon üzemeltetett átvevőhelyeinek számát és a napokban már a 100. Alzaboxot telepítette. Az Alza csoport hét éve bővíti folyamatosan átvevőhelyeinek hálózatát. Az elmúlt két évben tovább fokozta a fejlesztés ütemét, tekintettel arra is, hogy a világjárvány idején egyre népszerűbbé vált ez az érintésmentes áruátvételi módszer. 

„A vásárlók nagyon gyorsan felismerték, hogy az AlzaBox az egyik legbiztonságosabb, időbeosztásukhoz leginkább illeszthető szállítási mód, hiszen az AlzaBoxok nonstop, éjjel-nappal elérhetőek, és a megrendelt termékek sorban állás nélkül, mindössze néhány másodperc alatt átvehetők” – mondta Takács Csaba, az Alza.hu magyarországi vezetője. „Tavaly év elején az Alza vásárlói még csak a megrendeléseik 6%-át vették át az AlzaBoxon keresztül, most pedig már több mint egyharmadát az AlzaBoxokba szállíttatják ki” – érzékelteti Takács Csaba a vásárlói magatartás változását.

Az e-kereskedő a vásárlói igényeknek megfelelően az elmúlt 18 hónap során megháromszorozta AlzaBox hálózat kapacitását. A cég jelenleg több mint száz AlzaBoxot üzemeltet Magyarországon, karácsonyra pedig a magyarországi AlzaBoxok számát kétszázra tervezi növelni. Ez azt jelenti, hogy december 23-án a webáruház még 25 000 csomagot lesz képes kiszállítani az AlzaBoxokba, amelyeket a vásárlók így még Szenteste előtt kényelmesen átvehetnek. Az Alza az Alzaboxok hálózatának folyamatos bővítésén dolgozik, valamint  az AlzaBoxokat az e-kereskedelem más szereplői, a csomagkiszállítók és más webáruházak felé is megnyitja. A vásárlóknak hamarosan egyetlen okos helyen lesz lehetőségük az összes megrendelésük kényelmes, gyors és biztonságos átvételére.

Az Alza-csoport nemzetközi viszonylatban jelenleg 1300 darabot meghaladó AlzaBoxot üzemeltet, így több mint 130 000 csomagfiók áll a vásárlók rendelkezésre. A jövő év közepére a webáruház ezt a számot közel háromszorosára növeli, és több mint 3000 AlzaBoxot tervez üzemeltetni a Cseh Köztársaságban, Magyarországon és Szlovákiában, évi 108 millió küldeményt meghaladó szállítási kapacitással. E cél érdekében hetente akár 90 új helyszínt is hozzáad a három országban található hálózatához.

Alza sajtóközlemény, fotó: alza.hu